Menu
Categorieën
Verslag Brandersfeest 2017
september 27, 2017 Login Leden

Brandersfeest 2017

Het is weer gelukt, en dat ondanks de korte voorbereiding tijd. Deze keer was het een vrij thema en de ontwerpers en de bouwploeg hebben in weer en wind de creatie vorm gegeven. Het is een enorm gevaarte geworden.

Hans en Jeanette Slingerland hadden hun “Stormvogel “beschikbaar gesteld. Zij wonen op hun boot en liggen in Den Brielle.

Op de boot was een stevige vloer gebouwd, de basis voor de Skihut. Tijdens de bouw waren er nog aanpassingen en hoog en zeer stevig stond daar de “Tiroler” hut versierd met ski’s. Ook waren er versierde kerstbomen en niet te vergeten de skihelling. Alles was gemaakt in het beeld van de winter. Het straalde ook een enorm plezier uit.

De opbouw ploeg heeft enorm zijn best gedaan en met succes. Donderdag avond is nog een stabiliteit test gehouden, want het is een hele zware hut geworden. Alle meevarende zijn op de juiste plek gedirigeerd en wanneer zij op hun plek bleven staan was er geen vuiltje aan de lucht.

Vrijdagochtend al om 09.00 uur was het varen geblazen, dit onder begeleiding van de Havendienst. Hans Slingerland kon dan gelijk uit testen of hij goed zicht had. Nog belangrijker was dat er op de Nieuwe Maas geen grote golven kwamen en dat de wind even verstek liet gaan.

De gehele thema boot was in zwart plastic verpakt. Nog niets laten zien van de creatie, dat is pas bij de Gondelvaart zaterdagavond. Na enige strubbelingen hebben alle deelnemende jachten van onze vereniging hun plaats ingenomen in de Lange Haven. Trouwens een prachtige zonnige plaats. Nou over het weer hoeven we het niet te hebben, buitengewoon en heerlijk.

Vrijdagavond was er weer vanouds een maaltijd klaar gemaakt. Paella, aardappeltjes en worst. Speciale delicatesse waren de de gebakken levertjes. Lekker, lekker, lekker !!. De drankjes waren aardig sterk en wat kwistig ingeschonken ( 80%???). De Apres Ski was al begonnen. Maar op de kade van de Lange Haven was gezelligheid troef. De late avondzon en de wind stilte waren hier natuurlijk ook debet aan.

Op zaterdag liepen veel Schiedammers en buitenlui langs de haven te flaneren. Het bekijken van de gepavoiseerde jachten is natuurlijk leuk.

Zaterdag om 16.30 uur mochten de thema en licht schepen verzamelen bij de Molen De Kameel om op volgorde te manoeuvreren en verder af te bouwen. De spanning steeg en was voor iedereen voelbaar.

Zouden we weer in de prijzen kunnen vallen??????

De laatste hand werd aan ons schip gelegd, de hele feest bemanning en 4 kinderen gingen aan boord. Een echte DJ kwam met enorme luidsprekers en gaf hem even van katoen. De gezelligheid van de Hut, de ski heuvel en de Oostenrijkse muziek moesten verder het publiek amuseren.

Gelukt

Watersport Vereniging De Nieuwe Waterweg had weer de eerste prijs verovert.

Na de prijs uitreiking in het Wenneker pand werd op het Schippersbal nog nagepraat. Tevreden beseften we dat het alweer voorbij was .

Wat een Top Weekend.

Alvast aan 2018 denken, laten we dat maar even aan de bouwcommissie overlaten.

Op verzoek van Cor Valk geplaatst.

Reacties zijn niet toegestaan
*