Menu
Categorieën
Reanimatie / AED cursus
oktober 29, 2019 Login Leden

Beste leden,

Afgelopen woensdag 23 oktober jl. is er instructie gegeven over het gebruik van de in het clubgebouw aanwezige AED icm levensreddend handelen. Hier is door meerdere leden van de vereniging aan deelgenomen. In eerste instantie zijn Fred van der Linden en Bertus van Rossum “gebruikt” als slachtoffer om handelingen te verrichten. Ze moesten spelen dat ze bewusteloos waren, maar dat lukte niet altijd wat weer hilariteit met zich meebracht. Ze bewogen uit zich zelf mee. Wel makkelijk voor degene die de handelingen moesten verrichten.

Daarna is er gebruik gemaakt van de poppen. Door de instructrice Sonja welke werkzaam is in het ziekenhuis werden zeer duidelijke instructies gegeven welke handelingen er verricht moeten worden bij hartstilstand en hoe om te gaan met het AED apparaat. Het was een zeer leerzame avond.

Bij deze nogmaals dank aan de anonieme schenker van het AED apparaat, en instructrice Sonja voor het geven van de cursus en Hans van Dijk voor het organiseren van de instructieavond.

Onderstaand foto’s van de avond.

Reacties zijn niet toegestaan
*